متن مورد نظر خود را جستجو کنید

آزمایشگاه مولکولی کووید و آنفولانزا دانشکده علوم پیراپزشکی :

کروناویروس‌هامی‌توانندعامل ایجاد برخی از انواع سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ باشند. این ویروس‌ها به‌طور طبیعی در انسان‌ها و پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کنند، با این حال تاکنون میلیون‌ها کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شده‌است. آخرین نوع آن‌ها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با اپیدمی در انسان شیوع پیدا کرد. شیوع این کروناویروس پس از مدت کوتاهی تبدیل به پاندمی شد و تمام جهان را نگران کرد و تبدیل به یک بحران بین‌المللی شد. علائم بیماری شامل تب، سرفه‌های خشک و گاهی مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس، گلودرد و آبریزش بینی است.

به علت شیوع این پاندمی در ایران ،ازمایشگاه کووید دانشکده علوم پیراپزشکی از شهریور ماه سال 1399 فعالیت خود را آغاز نمود و تا کنون بیش از 60000 تست کووید در این مرکز انجام شده است . نمونه های دریافتی شامل نمونه های مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران میباشند.

بیماری آنفولانزا نیز یکی از بیماری های ویروسی شایع در فصول سرد سال میباشد. از این رو بخش تشخیصی آنفولانزا از آذر ماه سال 1401به بخش کووید اضافه گردید و تاکنون بیش از4000 تست آنفولانزا  در این مرکز انجام شده است.

این آزمایشگاه در4 بخش اصلی که شامل تحویل نمونه ، استخراج ژنومی ، RT PCRو جوابدهی میباشد فعالیت دارد .

اساس تشخیص هر دو تست بر پایه ی استخراج RNA ژنومی بوده که ابتدا ژنوم این ویروس ها استخراج شده و سپس به روش RT PCR نوع ویروس تشخیص داده می شود و حداکثر 24 ساعت پس از ارسال نمونه ، نتایج به بیمارستان ها ارائه می گردد.

                                               

 

 

 

                                             

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید